luni, 29 septembrie 2014

Lisboa mea

Îmi doresc de mult să merg în Asia și curând va veni momentul. Și știu că o să-mi placă tare.

Dar atunci când mintea mea are nevoie de un reper pentru a se elibera de activitățile zilnice, când mă gândesc că mai e puțin până la următoarea vacanță (sau măcar până la următorea zi liberă, chiar dacă nu presupune o ieșire din București) sau când am nevoie de o imagine caldă care să mă facă să mă simt bine, atunci gândul meu aleargă până în Portugalia. Și văd din nou Lisabona cu ale sale Praca do Comercio, Bairo Alto, Belem, Alfama, tramvaiul 28, castelul Sao Jorge, Oceanariul.

Pentru că Portugalia te așteaptă cu brațele deschise și iți zâmbește. Pentru că are ce să iți ofere atât în cartierele vechi, cât și în cele noi. Pentru că te îmbie cu bucătăria sa fantastică, dulciurile ei cele mai dulci și vinul cel mai bun. Pentru că arhitectura sa colorată îți face cu ochiul. Pentru că suișurile și coborâșurile care desenează dealurile te cheamă să le descoperi. Pentru că oamenii sunt frumoși și iubesc să traiască așa cum numai ei știu. Pentru că nu am simțit niciodată că încearcă să profite de mine ca turist, au contraire.

Și sunt convinsă că va rămâne în top, chiar și după ce voi face cunoștință cu tărâmul asiatic. În Lisabona mă voi întoarce mereu cu aceeași dorință de a descoperi suprizele pe care le ascunde. La fel și în Porto. Și în Funchal. Obrigado, Portugal :)

Dulce

Praca do Commercio

Sus pe cer

Praca do Commercio

Praca do Commercio

Praca do Commercio

Culorile Lisabonei

Culorile Lisabonei

Elevador de Santa Justa

Un comentariu: