marți, 27 mai 2014

Destination unknown

Am zburdălnicit în această primă parte din an prin multe colțuri frumoase din România mea, dar și printr-un colț frumos de ocean, unde eu mă simt tare bine.

Ciudat cum înainte, când îmi doream tare mult să plec cât mai des, ieșirile acestea se legau mai greu, cu multe planificări dinainte muncite.
Acum, fără prea multe schițe pe hârtie (fie și ea una de Mac), prind planurile din zbor. Pentru că știm deja că în mintea mea e un uragan permanent de gânduri de plimbare :) E ca și cum aș juca la ruletă, iar bila se oprește în dreptul casuței pe care scrie "mare" sau "munte". Și atunci puf, fac bagajul și pornesc spre acea mare sau acel munte care mi-a fost indicat.

Poate nu chiar așa, dar oricum, pe aproape... pentru începutul de an nu am avut prea mult timp de gândire, dar nici nu a fost greu, vroiam ceva aproape și nou, așa că fără prea multe pregătiri am pornit spre frații de peste Prut, iar la cazare ne-am gândit abia după ce am trecut granița. Ne gândeam noi prin iarnă "ce-ar fi să încercăm și noi să schiem?". Și am purces la munte, să încercăm. Mai apoi, în zori de primăvară, eu deja nu mai aveam astâmpăr și mă visam undeva la soare. Și din câteva încercări doar, a fost ales lozul norocos, frumoasa insulă spaniolă. A urmat 1 mai; ne-am gândit, ne-am răzgândit și dintr-o dată, ideea a venit. Și așa am ajuns și în dulcele târg al Iașilor. O nuntă în afara Bucureștiului? Perfect, o legăm de o vizită subpământeană, să vedem cum arată locul de unde se extrage "aurul alb" și în această parte de țară. Vine vara? Sau mă rog, a venit deja. Păi hai la mare! Hai pe o insulă, una aproape de data asta, elenă să fie. Când? Cât mai repede, în vreo două săptămâni așa, maxim! Și așa am ajuns să-mi petrec eu seara căutând cazarea perfectă. Menționez ca doar la asta se vor limita pregătirile. Ce vom găsi acolo, vom vedea. Să lăsăm viața să ne surprindă.

Ștefan cel Mare și Sfânt

Marea Canarie

Altfel de vulcani

Iasiul de altădată

Salina Târgu Ocna


Nu mai contează destinația. Nici bifarea unui nou loc de pe listă. Bucuria vine din timpul petrecut cu tine, oriunde, oricum (eh, aproape oricum :P). Catch the moment. Nu-i așa că e mai frumos așa?

Canada, Indonezia, Cambodgia, Thailanda, India, Oman, Kenia, Zanzibar... va veni momentul si pentru ele. Noi să fim sănătoși :) Și să investim în ceea ce e mai frumos, cunoașterea a tot ce ne înconjoară!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu